Vyletujem.cz

Bad Hofgastein: Perfektní výchozí bod pro lyžování a wellness v údolí Gastein

02. 01. 2024

Sledujte mě na YouTube!
Malá dobrodružství na mém kanálu Shorts.

Plánujete lyžování či wellness v údolí Gastein? Hledáte nejlepší místo pro ubytování? Z Bad Hofgasteinu se dá jednoduše dojet do několika lyžařských center. Také jsou zde lázně, restaurace a prostor pro další sportovní i relaxační aktivity.

Město Bad Hofgastein je malé Rakouské městečko v údolí Gastein. V okolí Bad Hofgasteinu se nachází několik lyžařských středisek, ve městě jsou pak lázně s aquaparkem a jsou zde i běžkarské trasy a možnost veřejného bruslení na stadioně.

Lyžařská střediska v okolí města

  • Gastein - Středisko Gastein je nejblíže. Z města je to necelých 5 minut autem. Jezdí sem i městská hromadná doprava. Parkovat se dá přímo u střediska zadarmo.
  • Zell am See Kaprun - Krásné středisko. Přiměřeně obtížné tratě. Spousta místa pro odpočinek. Výborné jídlo v restauracích s krásným výhleedem.
  • Kitzsteinhorn (ledovec) - Lyžování na ledovci je úžasné. Než sem ale pojedete, podívejte se na webkamery, jaké je zde počasí. Může se stát, že bude mlha a neuvidíte vůbec nic, tudíž budete mít zkažené lyžování. Kromě upravených tras jsou zde i trasy na freeride.
  • Saalbach
  • Maria Alm
  • Mölltaler Gletscher
  • Grossglockner
  • Hochalm Bahnen
  • Grossartal

Lázně a Aquacentrum

V Bad Hofgasteinu se nachází velké Wellness Centrum.

V horním patře se nachází dva bazény, vířivky, masážní lehátka a dětský koutek. Sem se chodí v plavkách.

Ve spodním patře je pak saunový svět a velká venkovní vířivka. Zde se chodí v županech, ručnících či prostěradlech. Do venkovní vířivky vás pustí pouze nahý. Do saun můžete mít pouze ručník nebo prostěradlo. Plavčíci to pravidelně kontrolují, a pokud máte plavky, tak vás vyženou se převléct. Ve wellness centru je přes 15 saun. Jsou zde parní sauny, infračervené, finské, švédské či bylinkové. Také jsou zde solné a ledové jeskyně. V zadní části saunového světa a u venkovní vířivky je umístěn venkovní ochlazovací bazén.

Uvnitř wellness centra jsou pak 3 oddělené odpočívací místnosti s lehátky, fontána na vodu a bar.

V části wellness centra “Cascadia” se každý den (po celý den) konají různé “show” jako “pivní či vinná sauna”, “bylinková”, “s dynamickou hudbou”, “s relaxační hudbou” apod. Doporučují si saunový svět projít a podívat se na harmonogram aktivit.

Doporučuji si také zajistit ubytování, jako například Haus Vorrath, které má s tímto centrem smlouvu. Můžete tak získat výhodné vstupné a není nic lepšího, než si po celodenním lyžování jít odpočnout do vířivky nebo sauny.

Restaurace a bary

V městečku je několik restaurací a kaváren. Osobně doporučuji navštívit restauraci a pizzerii Pane e Vino a kavárnu Pub & Café Piccolo.

Běžkařské tratě a trasy pro běhání

Běžkařské tratě jsou jak přímo v Bad Hofgasteinu, tak i kolem města. Přímo uvnitř města je menší okruh pro běžky. Další okruhy můžete nalézt zde.

Trasa vhodná pro volné běhání je podél řeky po ulici Wiener Allee, Achenpromenade a Gasteiner Achenpromenade. Touto trasou se dostanete až do Bad Gasteinu.

Veřejné bruslení na stadioně

Jestliže rádi bruslíte, v Bad Hofgasteinu je otevřená ledová plocha, na které si můžete zabruslit. Brusle si nemusíte brát vlastní, hned vedle vstupu na plochu je půjčovna bruslí a šatna.

Galerie

Plánuješ dovolenou? Vytoč si slevu na Slevomat.cz

Další články

Cookies & ochrana osobních údajů 🍪

Tato stránka používá soubory cookies k vylepšení funckionality, zobrazení např. map, sledování návštěvnosti a zobrazení reklam.