Vyletujem.cz

Kam vyrazit na kole? Na Singltrek Suchák

03. 12. 2023

Sledujte mě na YouTube!
Malá dobrodružství na mém kanálu Shorts.

Plánujete navštívit Singltrek Suchák? Zajímá vás, jak to tam vypadá? Tak se inspiruj!

Singltrek Suchák se nachází v Orlických horách na území přírodního parku Suchý vrch. Singltrek začíná na parkovišti na Červenovodském sedle.

Typy stezek

Moje trasa na singltreku byla následující:

  • Zelená 1, 2
  • Modrá 1
  • Červená 1-11
  • Zelená 5

Zelená stezka je pro všechny. Je poměrně jednoduchá, avšak pozor. Hned na začátku, v úsecích 1 a 2 jsou poměrně ostré zatáčky a velké kameny po krajích cesty v husté trávě a dají se snadno přehlédnout. Ostatní úseky jsou jednoduché a neobsahují žádné náročné zatáčky ani šlapání do kopce. 5tý úsek je více méně stále z kopce.

Modrá je velice podobná zelené trase. Některé úseky jsou trošku “prudší” ale není to nic nebezpečného.

Červená je středně obtížná. Obtížnost není daná tím, že by byla nebezpečná, ale už zde musíte více brzdit a rychleji se na ni rozjedete. Nejsou zde nijak nebezpečné uličky ani zatáčky. Na trase je několik “U zatáček” (vraceček), ale jsou dobře viditelné, takže víte kdy příjdou, a dá se na ně včas připravit.

Chata Bouda

Pokud s rozhodnete objet celou červenou trasu, tak počítejte s tím, že úseky 5 až 10 jsou do kopce a ty úseky jsou celkem “náročné” na vyšlapání. Naštěstí je před 8. úsekem chata Bouda, kde si můžete zakoupit občerstvení (btw, 8. úsek je po pivu opravdu náročnej 😅).

Dělostřelecká vrtz Bouda

Dělostřelecká tvrz Bouda se nachází kousek pod chatou Bouda na 7. úseku. Je u ní i malé odpočívadlo, kde je možné si dát pauzu, pokud nechcete zastavovat na Boudě.

Galerie

Plánuješ dovolenou? Vytoč si slevu na Slevomat.cz

Články ze stejné destinace

Cookies & ochrana osobních údajů 🍪

Tato stránka používá soubory cookies k vylepšení funckionality, zobrazení např. map, sledování návštěvnosti a zobrazení reklam.