Vyletujem.cz

Stein am Rhein: Středověké Švýcarské městečko s krásným historickým centrem

04. 12. 2023

Sledujte mě na YouTube!
Malá dobrodružství na mém kanálu Shorts.

Stein am Rhein je malé městečko ve Švýcarsku s historickým jádrem a malebnými středověkými domky. Je to perfektní místo na dopolední či odpolední výlet.

Městečko Stein am Rhein se nachází na hranici Švýcarska a Německa. Je to malé městečko, které má historické centrum plné malebných středověkých budov. Kromě centra je zajímavý hrad Hohenklingen a okolní příroda ideální pro kratší pěší výlet.

Parkování

Pokud do Stein am Rhein vyrazíte nějakým vozidlem nebo na motorce, tak parkování je možné na Parkplatz Untertor, který se nachází hned u vchodové brány do města. Doporučuji dorazit kolem 8:00 až 9:00. Osobně jsem zde byl v červenci v 8:30 a parkoviště se postupně začínalo plnit. Před placením si zkontrolujte, do kdy je parkování zdarma. Na parkovacích automatech to bylo nenápadně uvedeno ve francouzštině a němčině.

Uličky a historické centrum

Doporučuju do města vstoupit hlavní vstupní branou. Je to super začátek návštěvy. Jakmile branou projdete, tak se dostanete do uličky, která je z obou stran lemovaná malebnými historickými budovami a vede až k náměstí. Domky jsou zdobený různými barevnými freskami a mají různě barevné fasády. V uličce je také několik obchůdků se suvenýry a například muzeum Lindwurm. Na náměstíčku se pak nachází kašna a krásná historická radnice.

Posezení a občerstvení na náměstí

Přesně uprostřed náměstí se nachází několik káváren, restaurací a bister, které jsou otevřeny již od rána.

Kostel sv. Jiřího

Když projdete kolem radnice dostanete se ke kostelu Svatého Jiřího. Kostel byl postaven v 11. století, během středověku byl duchovním a kulturním centrem pro místní obyvatele.

Vpravo od tohoto kostela je pak cesta k mostu, přes který se můžete dostat do odlehlejší části městečka, která se nachází za řekou.

Okolí

V okolí Stein am rhein je krásná příroda. Doporučuji se jít podívat například na již zmíněný hrad Hohenklingen. Z vrcholu věže se nabízí krásný výhled na okolí. Další možnost je přejít most a podívat se na odlehlejší část městečka.

Muzea

Pokud rádi navštěvujete muzea, tak ve Stein am Rhein jich je několik. Zkontrolujte si ale na jejich webových stránkách otevírací dobu. Některá muzea neotevírají přes zimu.

Galerie

Plánuješ dovolenou? Vytoč si slevu na Slevomat.cz

Další články

Cookies & ochrana osobních údajů 🍪

Tato stránka používá soubory cookies k vylepšení funckionality, zobrazení např. map, sledování návštěvnosti a zobrazení reklam.