Vyletujem.cz

Co navštívit v Karlových Varech

23. 09. 2023

Sledujte mě na YouTube!
Malá dobrodružství na mém kanálu Shorts.

Co dělat v Karlových Varech? Co navštívit v Karlových Varech? Kam zajít na jídlo či oplatku? Inspiruj se z mého cestování.

Karlovy Vary. Kolonády. Oplatky. Horká vřídla. Léčivé prameny. Park. Relax a klid. Plánujete cestu Karlových Varů? V Karlových Varech jsem byl několikrát, tak neváhej a inspiruj se.

Mlýnská kolonáda

Mlýnská kolonáda v Karlových Varech je největší a nejznámější kolonádou ve městě. Kolonáda je 132 metrů dlouhá a má 124 korintských sloupů. Uvnitř kolonády se nachází pět minerálních pramenů, včetně Mlýnského pramene, který je jedním z nejznámějších pramenů v Karlových Varech.

Tržní kolonáda

Tržní kolonáda v Karlových Varech je dřevěná kolonáda ve švýcarském stylu. Kolonáda je dlouhá 132 metrů a má 136 dřevěných sloupů. Uvnitř kolonády se nachází tři minerální prameny: Pramen Karla IV., Dolní zámecký pramen a Tržní pramen.

Vřídlo

Vřídlo v Karlových Varech je nejvydatnější a nejteplejší minerální pramen v České republice. Vřídlo má teplotu 73,4 °C a vydatnost 2 000 litrů za minutu. Voda z Vřídla je bohatá na minerály, jako je sodík, draslík, vápník a hořčík.

Jánský most

Jánský most v Karlových Varech je kamenný most se sochami. Most je dlouhý 26 metrů a široký 12 metrů. Má jeden oblouk a je zdoben dvěma sochami: sochou svatého Jana Nepomuckého na straně k Vřídelní kolonádě a sochou svatého Jana Křtitele na straně k Mlýnské kolonádě. Na Jánském mostě se nachází nápis Karlovy Vary, a je oblíbeným turistickým cílem pro fotky.

Grandhotel Pupp

Grandhotel Pupp v Karlových Varech je pětihvězdičkový hotel s tradicí od roku 1701. Je to jeden z nejluxusnějších hotelů v České republice a je oblíbeným místem ubytování významných osobností z celého světa. Před hotelem jsou v dlažbě zasazeny mosazné cihly se jmény celebrit a známých osob, které tento hotel navštívily. Je zde také kavárna, která nabízí krásné posezení a výborné zákusky, kafe a horkou čokoládu.

Rozhledna Diana

Rozhledna Diana v Karlových Varech je cihlová rozhledna s dřevěným ochozem. Rozhledna se nachází na Výšině přátelství v nadmořské výšce 562 metrů a nabízí nádherný výhled na město Karlovy Vary, jeho okolí a Krušné hory. K rozhledně se dá vystoupat pomocí lanovky, takže si můžete šetřit síly na obchůzku okolo, namísto trmácení se do kopce. Z rozhledny je krásný výhled na celé Karlovy Vary.

Jelení skok

Jelení Skok v Karlových Varech je skalní útvar s bronzovou sochou kamzíka, který se nachází na lázeňských výšinách nad městem. Jelení Skok je oblíbeným turistickým cílem, protože nabízí nádherný výhled na Karlovy Vary a jeho okolí. Ke kamzíkovy vedou schody přímo z Karlových Varů.

Bagel Lounge

Pokud přemýšlíte, kam zajít na jídlo, tak dobré restaurace se nachází v ulici T. G. Masaryka a Dr. Davida Bechera. Doporučuji si zajít například na burger či bagel do Bagel Lounge.

Dvořákovy sady

Dvořákovy sady v Karlových Varech jsou městským parkem, který byl založen v roce 1878. Park se nachází na začátku lázeňské zóny mezi hotelem Thermal a Sadovou kolonádou. V létě se je zde pěkné posezení, jsou zde stánky s trdelníky, horkou čokoládou, drinky, oplatkami apod.

Císařské lázně

Jestliže máte rádi historii, doporučuji navštívit Císařské Lázně.

Termální bazén hotelu Saunia

Hledáte-li úchvatný výhled, relax a pohodu ve vyhřívaném bazénu, tak určitě navštivte termální bazén hotelu Saunia.

Galerie

Plánuješ dovolenou? Vytoč si slevu na Slevomat.cz

Články ze stejné destinace

Cookies & ochrana osobních údajů 🍪

Tato stránka používá soubory cookies k vylepšení funckionality, zobrazení např. map, sledování návštěvnosti a zobrazení reklam.