Vyletujem.cz

Co navštívit v Belgických Bruggách

24. 09. 2023

Sledujte mě na YouTube!
Malá dobrodružství na mém kanálu Shorts.

Co dělat v Bruggách? Co navštívit v Bruggách? Kam se podívat v Bruggách? Kam zajít na jídlo a kam na čokoládu? Inspiruj se z mého cestování.

Belgické Bruggy? Krásné historické centrum. Čokoláda. Wafle. Hranolky. Pivo. Táhlé pláže. Výborně propracovaná muzea.

Bruggy lze projít za jeden den. Pokud si ale město chcete vychutnat a zažít třeba i noční život, doporučuji si naplánovat pobyt s přespáním.

Historické centrum

Hlavní část Brug, která vás bude zajímat, je přesně uprostřed města a je ohraničená kolem dokola kanálem Kanaal Gent-Brugge. Uvnitř této části Brug se nachází čokoládovny, čajovny, historické budovy jako nemocnice Site Oud Sint-Jan, Kostel Church of Our Lady či katedrála Sint-Salvatorskathedraal, muzeum piva, čokolády a Hranolek

Minnewaterbrug - Jezero Lásky

Jezero lásky se nachází ve spodní části historického centra. Minnewaterbrug je kamenný most v Bruggách v Belgii. Je to jeden z nejfotografovanějších mostů v Belgii a je oblíbeným turistickým cílem. Most spojuje Minnewater (Jezero lásky) s Beguinage (Begijnhof), středověkým komplexem pro ženy, které se rozhodly pro náboženský život, ale nevstoupily do kláštera. Minnewaterbrug je oblíbeným místem pro zamilované páry a je často využíván pro svatební fotografie. Most je také oblíbeným místem pro turisty, kteří si chtějí vychutnat krásné výhledy na Minnewater a Beguinage.

Begijnhof

Belgické begijnhofy jsou historické komplexy domů a kostelů, které byly založeny v 13. a 14. století pro ženy, které se rozhodly pro náboženský život, ale nevstoupily do kláštera. Beguinky žily společně v komunitě, ale byly svobodné a mohly kdykoli odejít. Begijnhof v Bruggách je komplex, který tvořený kostelem a bílými domky se zahrádkami. Nejlepší doba pro jeho návštěvu je na jaře, kdy zde začínají kvést květiny.

Sint Jan Hospital

Nemocnice Svatého Jana je historický komplex nemocnice v Bruggách. Je zde muzeum ohledně historie medicíny. Také zde můžete navštívit ukázku dobové lékárny. Lékárna si pěstuje řadu svých vlastních rostlin.

Church of Our Lady

Kostel Panny Marie v Bruggách je gotický kostel, který byl postaven ve 13. až 15. století a je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Kostel Panny Marie je známý svou krásnou fasádou, vysokou věží a bohatou vnitřní výzdobou. Největší atrakcí kostela je socha Madony s dítětem od Michelangela, která je považována za jedno z jeho nejlepších děl. Kromě sochy Madony s dítětem se v kostele nachází také řada dalších uměleckých děl, včetně obrazů od Hansa Memlinga, Rogiera van der Weydena a dalších významných malířů.

Belfry of Bruges

Zvonice v Bruggách je gotická zvonice, která byla postavena ve 13. století. Je to jedno z nejvýznamnějších turistických atrakcí v Bruggách a je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. Zvonice je vysoká 83 metrů a skládá se z osmihranné věže s cimbuřím. Na vrcholu věže se nachází zvonkohra, která se skládá z 47 zvonů. Zvonkohra hraje každý den v 11:00 a 18:00 hodin. Návštěvníci mohou vystoupat na vrchol zvonice po 366 schodech. Odměnou za námahu je jim nádherný výhled na Bruggy a jeho okolí. Vstup je potřeba si zamluvit, nebo dorazit včase ráno, jinak se nahoru nedotanete, protože je zde plno.

De Burg

Náměstí Burg v Bruggách je jedno z nejvýznamnějších náměstí v Belgii. Je to historické centrum města a je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Náměstí Burg je obklopeno významni budovami, včetně radnice, baziliky Svaté krve a proboštství. Radnice je jednou z nejkrásnějších radnic v Belgii. Bazilika Svaté krve je románsko-gotickým kostelem, který byl postaven ve 12. století. Uvnitř kostela se nachází ampulka s údajně Kristovou krví.

Projížďka lodičkou

Určite doporučuji vyzkoušet projížďku na lodičce. V Belgii je několik kotvišť odkud se dá vyjet. Doporučuji využít služby Boat Tours - Coudenys. Loďka vás proveze belgickými řekami. Naskytne se vám pohled na památky z řeky a dostanete se i tam, kde se po pěší cestě nelze dostat. Jízdy se většinou pohybují v rozsahu od 30 do 45 minut.

Pivní muzeum

Pokud patříte mezi fanoušky piva nebo se chcete dozvědět něco o historii piva, doporučuji se podívat do Bruges Beer Experience muzea. Muzeum má 3 patra. Postupně se dozvíte, jak se pivo vytvářelo, a jak se vytváří dnes. Zjistíte také historii piva v jednotlivých státech světa, že se pivo dá kombinovat se sýre ale i čokoládou a na konci si můžete v baru i různá piva ochutnat. Pomalu v každé části muzea je nějaká interaktivní část jako vůně, videa, možnost přičichnout k různým druhům chmelu apod. Vstupenka se dá zakoupit s degustací 3 vzorků ale i bez degustace. Pokud se rozhodnete si vzít vstupenku bez piva, tak v případě, že změníte názor, na konci prohlídky v baru si můžete žetony dokoupit za stejnou cenu, jako při nákupu vstupenky. V baru je na výběr kolem 20 druhů piv.

Muzeum hranolek

Máte rádi hranolky a chcete vědět jak vznikly/vznikají? Ve Friet Museum se dozvíte absolutně vše. Motivace k návštěvě může být i sleva na nákup hranolek na konci prohlídky v restauraci. Muzeum pro vás má připravenou prohlídku, která začíná historií brambor, pokračuje tím, jak se pěstují a postupně přetvářejí na hranolky.

Chocolaterie Brugge Home Sweet Home

V Bruggách jsou prodejny čokolády snad na každém rohu. V nabídce mají vše od malých bonbónů, přes obrovské bonboniéry a čokoládové králíky po čokoládové nářadí. Osobně jsem navštívil právě Home Sweet Home a mohu tuto čokoládovnu doporučit. Pokud budete mít cestu do Brug ráno, doporučuji se sem stavit pro horkou čokoládu.

Mlýny v Bruggách

V Bruggách je podél řeky několik mlýnů. Pokud se sem vydáte, můžete si naplánovat procházku podél řeky uvnitř aleje. V okolí mlýnu a podél cesty je dostatek laviček, takže je to vhodné místo na relaxaci.

Pláž Zeebrugge

Když už budete v Bruggách, tak doporučuji se zastavit na pláži Zeebrugge. Je to táhlá pláž podél Brug. Lidé sem chodí koupat, běhat, surfovat nebo jen relaxovat. Dá se sem dotat vlakem nebo pomocí mhd.

Galerie

Plánuješ dovolenou? Vytoč si slevu na Slevomat.cz

Další články

Cookies & ochrana osobních údajů 🍪

Tato stránka používá soubory cookies k vylepšení funckionality, zobrazení např. map, sledování návštěvnosti a zobrazení reklam.