Vyletujem.cz

Co navštívit v San Marinu

11. 01. 2023

Sledujte mě na YouTube!
Malá dobrodružství na mém kanálu Shorts.

Co dělat v San Marinu? Co navštívit? Kam se podívat? Inspiruj se z mého cestování.

Úvod

Pokud se chystáte navštívit hrad v San Marinu a jeho památky, doporučují si nejdříve dojít k La Guaita pro permanentku. Dle toho, jaký okruh si zvolíte, dostanete přístup jednak do zvolených věží, ale také i zámku Palazzo Pubblico.

Následně doporučuji si obejít všechny věžičky (pokud vyrazít ráno, není zde moc turistů) a poté si projít baziliku, palác a zbytek města směrem dolů a cestou se zastavit na nějakém dobrém jídle či drinku.

Když se vydáte brzo ráno (na 8:00 v San Marinu) a projdete San Marino tak, jak jsem napsal výše, vyhnete se turistům v ůzkých uličkách věžiček, muzeu a následně i v restauracích, protože všichni směřují nejdříve na památky a poté se do restaurací. Pokud do San Marina plánujete vyrazit v letním období, tak se také vyhnete chození po San Marinu v rozpálených uličkách.

Jestliže plánujete vyrazit autem či na motorce, tak jsem sepsal krátké info k parkování v San Marinu.

Monte Titano

Monte titano je s nadmořskou výškou 756 metrů nejvyšší hora San Marina. Na vrcholu této hory jsou postaveny 3 věže: La Rocca, La Cesta a Montale. Po jedné stráni této hory je postavené městečko. Z druhé strany vede výtah nahoru.

Castello della Guaita a La Guaita (první věž)

Hrad Castello della Guiata je jedním z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších hradů v regionu Lazio v Itálii. Nachází se asi 50 km východně od Říma a nabízí nádherný výhled na okolní krajinu.

K hradu se dostanete skrze městečko.

La Cesta - druhá vež

Věž La Cesta je jedna ze tří věží v San Marinu, která je symbolem země a jejím národním znakem. Nachází se na vrcholu Monte Titano, nejvyšší hory v San Marinu. Věž byla postavena ve 13. století a sloužila jako obranná stavba. Dnes je jednou z nejpopulárnějších turistických atrakcí v San Marinu.

Montale - třetí vež

Věž Montale je nejmenší ze tří věží v San Marinu. Nachází se na západním vrcholu hory Monte Titano ve výšce 738 m n. m. Věž byla postavena ve 14. století a sloužila jako obranná stavba. V roce 1479 byla věž zničena a poté opuštěna. Ačkoli vnitřní prostory věže Montale nejsou přístupné veřejnosti, rozhodně si nenechte ujít výstup k této pevnostní věži při návštěvě San Marina. K věžičce se dá dostat zpevněnou pěší stezkou.

Palazzo Pubblico and Piazza della Liberta

Palazzo Pubblico je budova a jedna z nejvýznamnějších památek San Marina. Nachází se na hlavním náměstí Piazza della Libertà na vrcholu Monte Titano. Je sídlem Kapitánů regentů, Rady velkých a generála a Kongresu státu.


Piazza della Libertà je hlavním náměstím San Marina a nachází se na vrcholu Monte Titano. Náměstí je obklopeno historickými budovami, včetně Palazzo Pubblico, baziliky San Marino a kostela San Pietro.

Basilica di San Marino

Basilica di San Marino je jednou z nejoblíbenějších turistických atrakcí v San Marinu. Bazilika je postavena v románském stylu a má bohatou historii. Bazilika je domovem několika cenných uměleckých děl, včetně sochy sv. Marina od Antonia Canovy. Bazilika je také významným poutním místem a každý rok ji navštíví tisíce turistů.

Il Cantone - výhled po okolí San Marina

Pokud si chcete prohlédnout okolí san Marina, doporučuji se projít k Il Cantone. Je zde několik dalekohledů a můžete si (i bez dalekohledů) prohlédnout celé okolí.

Galerie

Plánuješ dovolenou? Vytoč si slevu na Slevomat.cz

Články ze stejné destinace

Cookies & ochrana osobních údajů 🍪

Tato stránka používá soubory cookies k vylepšení funckionality, zobrazení např. map, sledování návštěvnosti a zobrazení reklam.